Blog

چه زمانی باید برای مشاوره یا روان‌درمانی اقدام کنیم؟

نوشته شده توسط دکتر فرشید مرادیان. Posted in پرسش

چه زمانی باید برای مشاوره یا روان‌درمانی اقدام کنیم؟


با سپاس از سوال خوب شما همراه گرامی. به علت تصورات غلط فراوانی که در مورد مشاوره و روان‌درمانی رواج دارد، افراد ممکن است چندان راغب به شرکت در آن نباشند. حتی اگر به جای باورهای نادرست، واقعیت‌ها را نیز در این زمینه بدانید، وقتی خودتان بخواهید برای استفاده از خدمات مشاوره یا روان‌درمانی پا پیش بگذارید، ممکن است همچنان احساس تردید کنید. اما مطمئن باشید اگر بتوانید بر تردید خود چیره شوید، به نتیجه‌اش می‌ارزد.

به طور کلی هر گاه فکر کردید زندگی‌تان از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست، مشاوره یا روان‌درمانی می‌تواند به شما کمک کند. افراد به دلایل مختلفی در جستجوی روان‌درمانی برمی‌آیند: برخی به دلیل تجربۀ افسردگی، اضطراب، یا خشم برای مدت طولانی داوطلب روان‌درمانی می شوند؛ عده‌ای به علت بیماری مزمنی که با هیجانات یا سلامت جسمانی‌شان تداخل پیدا نموده در صدد کمک گرفتن برمی آیند؛ سایرین ممکن است برای حل و فصل بحران‌های مقطعی زندگی وارد روان‌درمانی شوند: مثلاً در حال جدا شدن از همسرشان باشند، فرزندان‌شان بزرگ شده و در پی زندگی مستقل خود رفته‌اند و حالا با آشیانه‌ای خالی رو برو شده‌اند، در کار جدید احساس درماندگی می کنند یا برای مرگ یکی از اعضای خانواده شان سوگوار هستند.
اگر علائم زیر را در خود مشاهده می‌کنید، وقت آن رسیده تا با یک مشاور یا روان‌درمانگر ملاقات نمایید:
- شدیداً احساس ناتوانی می‌کنید و مدت زمان طولانی است که حس درماندگی، غمگینی، یا اضطراب  دارید.
- با وجود اینکه تلاش می‌کنید مشکلات‌تان را حل کنید  و حتی از خانواده و دوستان‌تان کمک  می‌گیرید ولی مشکلات‌تان برطرف نمی‌شوند.
- به سختی می‌توانید بر وظایف شغلی‌تان متمرکز شوید یا سایر فعالیت‌های روزمره‌تان را انجام دهید.
- بیش از اندازه نگران هستید، منتظرید اتفاقات بدی برای‌تان رخ دهد یا به شدت عصبی و تحریک‌پذیرشده‌اید.
- رفتارهای‌تان طوری است که به خودتان یا دیگری آسیب می‌رسانید، مثلاٌ زیاد الکل می‌خورید، از دارو یا سایر مواد روان‌گردان استفاده می‌نمایید یا پرخاشگری می‌کنید.

کارشناس پاسخگو: نوشین مجلسی